Blog
Voor jouw fun en informatie.

Waarom dit blog?

Jij bent nieuwsgierig! En wilt meer weten over edelstenen, zilver, het dragen van een stoere herenarmband… en over BOCKX!

Sinds we een chatbox op onze Social Media hebben, krijgen we met regelmaat leuke vragen. Vragen die dus ontstaan bij het shoppen op BOCKX.nl. Het leuke is: soms zitten daar verrassende vragen bij die we zelf vantevoren niet hadden kunnen bedenken.

Dus waarom zouden we deze vragen niet delen op onze website? Om ook jou te informeren en te inspireren?

Omdat niet alle onderwerpen in onze pagina “veelgestelde vragen” passen, leek een blog voor de hand te liggen. En dit is het resultaat. Leuk dat jij dit blog nu leest!

garantie BOCKX

Hoe zit de garantie in elkaar?

4 augustus 2021

Onze exclusieve heren armbanden zijn stijlvol, stoer en duurzaam. En bovendien van topkwaliteit. Natuurlijk wil jij garantie. En omdat we absoluut overtuigd zijn van de uitstekende kwaliteit, krijg je een jaar garantie op productiefouten. Dat is langer dan waar dan ook!

De armbanden worden geregen op elastisch draad van superieure kwaliteit, speciaal gemaakt voor de professionele armbandenmakers van BOCKX. Het gebeurt bijna nooit, maar hij kan knappen. Geen paniek! Verzamel de kralen, stuur ze op (het adres vind je op de pagina Contact) en wij maken de armband opnieuw. Gratis.

Is je armband stuk als gevolg van externe factoren zoals onzorgvuldig gebruik of een stoeipartij? In dat geval kunnen er reparatiekosten in rekening worden gebracht. Maar wat er ook gebeurt, we lossen het voor je op!

blog-BOCKX-edelstenen-duurzaam

Wat doet BOCKX aan duurzaam ondernemen?

25 mei 2021

Zoals je weet zet BOCKX Bracelets zich in voor met uitsterven bedreigde diersoorten. Maar ook het milieu en de natuur om ons heen gaan ons aan het hart. Als jij dat ook belangrijk vindt, zit je bij BOCKX voor exclusieve heren armbanden op het goede adres.

Doen wij aan duurzaam ondernemen? Onder duurzaam verstaan we dat wij zodanig willen ondernemen, dat de aandacht voor milieu, natuur, sociaal-etische aspecten en winst in balans is.

Dat zijn niet alleen mooie woorden. Actions speak louder than words! Dus wij handelen ernaar en op onze pagina Veelgestelde Vragen lichten wij toe wat wij allemaal aan duurzaam ondernemen op het vlak van de stoere herenarmbanden doen.

Een paar voorbeelden? Ja, natuurlijk geven wij je die graag:
– Arbeid kopen we lokaal in
– Wat van ver moet komen bestellen we niet in kleine porties, maar we wachten tot we in grotere hoeveelheden kunnen bestellen om vervuilend transport te beperken.
– Al onze verpakkingsmaterialen zijn recycled of van FSC gecertificeerd karton, zodat jij de zekerheid hebt dat het papier afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.
– BOCKX ziet er op toe niet bij partijen in te kopen waar sprake is van kinder- of slavenarbeid.

Als het je interesseert, lees hier dan nog veel meer over onze bewuste keuzes. Bovenal: onze armbanden zijn van duurzaam edelsteen en 925 Sterling zilver en zijn van zo’n kwaliteit dat zij van generatie-op-generatie overgegeven kunnen worden. Dat verstaan wij onder duurzaam.

blog-BOCKX-exclusieve-herenarmbanden

BOCKX on social media

12 april 2021

Waar ken jij de mooie kralen herenarmbanden van BOCKX Bracelets van? Misschien wel van een maat die zijn stoere armband liet zien? Of heb je ons gevonden op Google, daar zijn we goed aanwezig en hebben we al mooie reviews. Maar wellicht ook van Facebook, Instagram of Pinterest?

Als je ons volgt, dan blijf je goed op de hoogte van acties en nieuwe modellen. Via de icoontjes onderaan deze pagina kom je op Facebook, Instagram of Pinterest.

Kijk je niet dagelijks op onze website? Geen probleem! Abonneer je eens op onze nieuwsbrief (doe dat nu meteen even via de knop inschrijven). We beloven je dat we je niet zullen spammen!

Volg ons op de social media en geef onze armbanden voor heren eens een comment!

BOCKX doneert goed doel

Goed doel, goed gevoel.

11 maart 2021

Op een ochtend kwamen we met het hele team van BOCKX bij elkaar om te brainstormen over het thema: hoe kunnen wij met onze stoere herenarmbanden bijdragen aan een betere wereld? We geven om onze aarde en al haar bewoners. Wat doen we al en wat kunnen we nog meer doen?

(Wat doe jij? Houdt dit jou ook bezig?)

Onze conclusie was, dat ons hart uitgaat naar dieren. Er zijn tal van dieren die dreigen voorgoed uit te sterven. Mooie dieren. Unieke dieren. Dat vinden we verschrikkelijk. Wij zijn van mening dat de mensheid daar voor een groot deel schuldig aan is. En wij zijn ervan overtuigd dat wij als mensen de verantwoording hebben om beter voor deze aarde en haar bewoners te zorgen.

Vandaar hebben we unaniem gekozen om ons merk BOCKX Bracelets te verbinden aan donaties voor een goed doel. Voor nu zijn dat Stichtings Spots en Egelbescherming Nederland. Later, “als we groot zijn”, kunnen we dat nog uitbreiden naar andere instellingen die zich direct inzetten voor het behoud van een diersoort.

Wij kozen dus voor deze twee instellingen en vertellen je daar graag wat meer over.

Stichting Spots zet zich sinds 2004 in voor wilde katachtigen, zoals de leeuw, cheeta, luipaard en zij geven aandacht aan alle 41 soorten wilde katten. Zij doen ongelooflijk veel en mooi werk en bereiken goede resultaten. Lees meer op hun website. Daarnaast kozen we voor Egelbescherming Nederland, die zich sinds 1994 inzet voor de egels en sindsdien jaarlijks meer dan 1000 egels redden en verzorgen. Hier kun je meer lezen over hun werk.

BOCKX doneert 5% van jouw aankoop – van álle aankopen – van deze kralen heren armbanden aan deze stichtingen. Kortom, met het kopen van een armband van BOCKX draag jij dus ook bij aan de bescherming van bedreigde diersoorten. Wauw! Dat geeft een goed gevoel.

onderhoud stoere mannenarmband

Hoe maak je je armband schoon?

8 februari 2021

Je bent trots op je stoere mannenarmband en draagt hem het liefst iedere dag! Hoe ga je dan het beste om met je armband en hoe houd je hem schoon?

Allereerst is het goed om te weten dat de edelstenen tegen een stootje kunnen. Lees ons vorige blog van 4 december over de hardheid van de stenen. Is je armband vies geworden? Dat is geen ramp. Je kunt de natuurstenen armbanden wassen met lauw water en een huidvriendelijke handzeep. Droog hem daarna voorzichtig af en/of laat hem een nacht op een handdoek nadrogen.

Verleng de levensduur van je armband door elk contact met chemische producten (bijv. parfum, zeep, crèmes) te vermijden. Draag ze niet als je gaat sporten, slapen of tijdens het klussen. Transpiratievocht tast namelijk het materiaal aan, en de sieraden hebben extra te lijden bij lichamelijke activiteiten.

De zilveren sluiting kun je indien nodig oppoetsen met het bijgeleverde zilverpoetsdoekje.

Zo houd jij je armband mooi en schoon!

herenarmband cadeau doos

Scoren met een goed cadeau.

8 januari 2021

Heb je ook wel eens dat je niet weet wat voor cadeau je voor je man/vriend zal kopen? Of dat hij bijvoorbeeld vlakbij Kerst of vaderdag jarig is, zodat je twéé toffe cadeaus wil scoren? Heel herkenbaar!

Het is een terugkerend probleem om over te piekeren: je wilt iets bijzonders, iets speciaals geven. En hij heeft al zo veel. Maar je wilt je onderscheiden. En je wilt indruk maken met je geschenk.

Nu is het voor ons een inkoppertje: geef een BOCKX bracelet. Haha… maar nu zonder dollen. Het ís topkwaliteit. In een luxe bewaardoos. Indrukwekkend als hij het papier open maakt. Een wauw effect als hij de doos open schuift. Et voila: daar ligt een waardevol item, hij haalt hem uit de doos en schuift hem makkelijk om zijn pols. Echt tof. En dan vertel je je verhaal. Het is een 100% natuurlijke armband, van edelstenen en zilver, zonder slavernij gemaakt, duurzaam, en met een concrete bijdrage aan een goed doel ter bescherming van uitstervende diersoorten.

Dat is scoren toch?!

Vandaag vertellen we je over de hardheid van de edelstenen.

4 december 2020

De exclusieve armbanden van BOCKX worden gemaakt van edelstenen. Edelstenen zijn zeldzame gesteenten van prachtige schoonheid en duurzaamheid. Scroll naar beneden en lees ons blog “not just beads” van d.d. 26 juni jl. over edelstenen.

Waar we jou vandaag over willen vertellen is de hardheid van deze edelstenen. Edelstenen zijn hard, de ene is harder dan de andere. Dat wordt bepaald door verschillende soorten van tests. De eenvoudigste test is krassen met de ene steen op de andere. Welke steen kan de andere een kras geven? Degene die kan krassen is dus harder.

De hardheid van edelstenen wordt uitgedrukt op de schaal van Mohs. Deze schaal heeft de waardes 1 t/m 10. Hoe hoger de score, hoe harder de steen. Diamant is de hardste steen en heeft de waarde 10. Met een diamant kun je dus iedere andere steen bekrassen. Bij zachte stenen moet je bijvoorbeeld denken aan gips of kalk.

Alle edelstenen krijgen een hardheidswaarde. Voor jouw fun en informatie hebben we deze hardheid gemeld bij de armbanden. Is dat van belang voor jou? Het is in ieder geval interessant om te weten. Wat daarnaast ook van belang is om te weten, is dat de stenen tegen een stootje kunnen. Je kunt ze met gemak iedere dag dragen. Jaar in, jaar uit. De armbanden zijn zo hard, duurzaam en gaan zó lang mee dat het een sieraad is dat je met trots aan jouw volgende generatie kunt overdragen.

BOCKX mannenarmband

Een aandachtspunt voor jou!

28 november 2020

Dit is de vijfde en laatste blog die we besteden aan kwaliteit. Voorlopig! 😉
Je kon in eerdere weken lezen over:

– de AAA-kwaliteit edelstenen
– het superieur juwelierselastiek
– de niet naar willekeur gesorteerde kralen en
– onze strenge kwaliteitscontroles.

Het vijfde aandachtspunt is voor jou!

Hoe krijg jij nou de topkwaliteit mannenarmband, precies zoals jij je die wenst? Daar hebben we bij BOCKX Bracelets lang over nagedacht. We wilden je iets unieks bieden. En hebben dat uiteindelijk gevonden door de laatste keuze in het maken van de armband aan jou te geven.

Jij personaliseert jouw armband door zèlf de grootte van de kraal te kiezen – 8 of 10 mm – en daarnaast ook welke logokraal je wilt: de matte of de glanzende. Tel daarbij op de keuze uit 7 maten, dat heeft als resultaat een unieke, speciaal voor jou op maat gemaakte armband. Exclusief. Kwaliteit. Voor jou.

mannenarmbanden kralen

Bam! Onze kwaliteitscontroles liegen er niet om!

15 september 2020

Dit is al weer de vierde blog die gaat over welke kwaliteit jij kan verwachten van de exclusieve heren armbanden van BOCKX. In voorgaande weken kon je lezen over AAA-kwaliteit edelstenen, het superieur juwelierselastiek en de niet naar willekeur gesorteerde kralen. Deze week lichten we een tipje van de sluier over onze kwaliteitscontroles.

Punt 4
Jij kiest een topkwaliteit herenarmband. Je wilt alleen het beste. Hoe garanderen wij van BOCKX dat je alleen het beste krijgt? Daarvoor bouwen wij kwaliteitscontroles in:

(1) Nadat de zorgvuldig geselecteerde kralen klaar liggen voor het creëren van de armband, komt een tweede collega een kwaliteitscontrole doen: is de keuze van de volgorde goed, kan het niet meer beter, is het perfect? De puntjes worden op de i gezet.
(2) Is de zilveren logokraal volmaakt, zonder krassen, deuken of vlekken, met het gebrande logo perfect zichtbaar?
(3) Na het rijgen op het elastiek wordt met 2 medewerkers de maat bepaald. Co-creatie is het toverwoord bij BOCKX.
(4) De laatste kwaliteitscontrole wordt uitgevoerd op het afknopen, het opleveren en bij het klaar leggen voor verzending.

Bedenk tenslotte: het maken van jouw armband is mensenwerk. We streven naar 100% perfectie. Maar we zijn geen robots. Daarom werken we als team aan jouw bestelling en filteren zo veel als mogelijk fouten uit en dan krijg jij een exclusieve topkwaliteit herenarmband.

kleur edelstenen armbanden

Hoe zou jij de kralen sorteren?

30 augustus 2020

Omdat jij graag op de hoogte bent en dingen wéét, nemen we je mee in de wereld van BOCKX en vertellen je over de aandachtspunten bij het maken van onze mannenarmbanden. Deze week punt 3 waar jij op kan rekenen bij de aankoop van je edelstenen armband: wij rangschikken de kralen.

Punt 3 :
In onze blog van 2 weken geleden vertelden we over het kiezen van AAA-kwaliteit edelstenen. Alleen de beste liggen nu voor je op de tafel. En daarmee gaan we aan de slag. Sorteer deze kralen op een rijgbord. Waarom? Omdat je niet willekeurig gaat rijgen: je wilt immers het beste effect in de armband te krijgen. Daarom sorteer je de edelstenen, let op: het kleurspel, de patronen, de adertjes, op meer of mindere mate van reflectering….. met als doel een superb armband van topklasse en evenwicht te creëren. Pas als ze in de juiste volgorde liggen, dan gaan we de armband voor jou rijgen. Dus zó sorteer je de kralen.

Jij krijgt alleen de allerbeste kwaliteit.

24 juli 2020

Lees in ons vorige blog over punt 1, hoe jij de AAA-kwaliteit van edelstenen krijgt. In dit blog vertellen we je over de tweede van de 5 aandachtspunten: de keuze van het rijgmateriaal.

Punt 2 :
BOCKX heeft bewust gekozen om je kralen armband op elastiek te maken: op die manier heb je geen slot nodig en kun je de armband snel, eenvoudig en zonder hulp omdoen. Bovendien past de armband zich aan je pols aan: op warme dagen in de zomer is jouw pols dikker dan op koude dagen in de winter.

Dat verklaart dus de keuze om onze mannenarmbanden op elastisch rijgdraad te maken. Er zijn allerlei soorten elastiek verkrijgbaar van verschillende materialen. Nylon, polyester, rubber, latex, siliconen…. De eisen die jij aan het elastiek mag stellen zijn:
* Het moet heel sterk zijn én soepel;
* Veerkrachtig en terugspringen in zijn vorm als het uitgerekt is geweest;
* En het moet bovendien veelvuldig bruikbaar zijn. Je wilt ze immers iedere dag dragen 🙂
Kies daarom voor hoogwaardig en sterk juwelierselastiek met een sterke elasticiteit.

Verder is de dikte van het draad uiteraard belangrijk. Ook hier geldt: het moet stevig zijn en lang meegaan.

We hebben voorts de dikte aangepast aan de eisen aan de doorsnede van de gaatjes in de kralen. Bij te veel ruimte gaan de kralen immers vibreren op het draad; daartegenover staat dat, bij te weinig ruimte, de draad te snel slijt.

Samengevat: we hebben jarenlang ervaring en kiezen bewust voor elastisch rijgdraad voor jouw kralen heren armband en nemen alléén top juwelierskwaliteit.

kwaliteit exclusieve heren armband

Jij kiest alleen de allerbeste kwaliteit.

17 juli 2020

Jij wilt alleen de allerbeste kwaliteit en je bent nieuwsgierig naar nieuwe kennis; je leest veel en weet graag wat je koopt. Daarom onthullen we 5 aandachtspunten waar wij op letten als we jouw mannen armband maken. Zo maken we samen de mooiste armband. Kies je met ons mee?

Punt 1 : je kiest alleen AAA kwaliteit edelstenen.
Je kiest voor edelstenen; dat is duurzamer dan plastic kralen. Bijvoorbeeld hematiet, sodaliet, angeliet, etc. …. Als je de keuze voor het soort edelsteen hebt gemaakt, ga je op zoek naar de mooiste uit die soort: de A-kwaliteit. Heb je die gevonden, dan maak je van deze steen kleine brokken. Niet alle brokken zijn bruikbaar. Sommige zijn te zacht, anderen juist veel hard of ‘vertroebeld’ door andere grondstoffen. Wat er over blijft is AA-kwaliteit. Van de overgebleven kleine brokken maak je ronde balletjes. Door deze ronde balletjes boor je een gaatje. Aha: daar is de kraal! Een sortering uit deze AA-kwaliteit kralen: barstjes, putjes, deuken, grote kleurafwijkingen, mislukte kraalgaatjes vallen af. Jammer genoeg is dat zo ongeveer 20% van jouw sortering, maar daarna heb je AAA-kwaliteit.

BOCKX levert jou alleen AAA-kwaliteit edelstenen kralen armbanden.

Lees volgende week meer over de volgende 4 aandachtspunten van de allerbeste kwaliteit.

exclusieve heren armband

Hoe weet je jouw maat?

10 juli 2020

Je hebt al een aantal armbanden en die bevallen je prima! Of misschien wordt dit wel je eerste armband? Hoe dan ook: je staat op het punt een kralen armband te bestellen Maar hoe weet je nou wat jouw maat is? Je hebt geen idee. En er is zo veel keuze!

De exclusieve heren armbanden van BOCKX zijn beschikbaar in 7 maten: 14 t/m 20 cm. Hoe maak je de goede keuze? Daar helpen we je graag mee. Het is easy peasy en je weet het in 2 stappen:

1. Pak een meetlint. Heb je geen meetlint, geen probleem, daar hebben we iets op bedacht. Op onze pagina “Welke maat?” staat een meetlint afgebeeld. Klik op download. Print deze uit, knip hem af langs de rand en je hebt je eigen meetlint!

2. Meet de omtrek van je pols op de plaats waar je de armband wilt dragen. Wat bedoelen we daarmee? Lees verder. Wil je hem naast je horloge dragen? Ervoor, of erachter? Of juist op de andere pols? Precies daar waar je hem draagt, meet je je pols. En dat aantal centimeters is jouw maat.

Dat is alles.

Kom je uit op een halve centimeter? Rond het dan af naar boven. Alles > 0,5 rond je af naar boven en alles < 0,5 rond je af naar beneden.

Nu komt het veel voor dat de BOCKX herenarmband wordt gekocht als cadeau voor iemand anders. Wat doe je dan? Je wilt niet verklappen dat je een armband wilt gaan geven! Oké, hoe lossen we dat op? Als volgt. Ben je in de gelegenheid om een armband of horloge van die persoon te lenen? Leg die armband dan gesloten neer en meet de binnenkant van de omtrek. Kijk op de foto naast dit artikel, dan weet je wat we bedoelen.

Mocht dit allemaal niet lukken, dan zou je voor de meest voorkomende maat kunnen kiezen: 18 cm.

Vind je na ontvangst de armband toch te klein of te groot: geen nood. Dan stuur je hem terug en passen we hem voor je aan. Wij vinden het belangrijk namelijk dat je trots bent op je BOCKX bracelet.

exclusieve heren armbanden

Hoe kies je nou de goede armband?

3 juli 2020

Het aanbod is divers. De kleuren, de edelstenen, de grootte. Hoe weet jij nou welke armband je moet kiezen?

De juiste keuze maken voor de goede heren kralen armband heeft te maken met de uitstraling die je zoekt. Daarbij komen de volgende 3 aspecten om de hoek kijken.

(1) Wat is jouw persoonlijkheid? Extravert, intravert? Als je meer naar extravert neigt, dan mag je armband aanwezig zijn. Opvallen, uitnodigen tot vragen of opmerkingen van anderen. Als je meer het intraverte type bent, dan zal een bescheidener kleur of grootte beter bij je passen.

(2) Wat voor kledingstijl draag je? Alles zwart of juist uitbundiger met een combinatie van kleuren? Probeer dan eens een nuance en kies een kleur uit dezelfde familie van je kleding. Bij een blauwe spijkerbroek past bijvoorbeeld de blauwe Blue Hawk. Of bij grijze truien of overhemden past de Lone Wolf of the Grey Eagle. Houd je er meer van om het af te laten steken, kies dan een contrasterende kleur. Bij de blauwe spijkerbroek past dan prachtig de woestijnkleurige Fearless Lion.

(3) Maar het belangrijkste is wel: waartoe voel je je aangetrokken? Kies op intuïtie. Welke vind je móói? Denk even niet aan je kleren. Of aan wat gangbaar of wat geaccepteerd is. Of wat vrienden al hebben. Kies puur op basis van je smaak. Blader door de armbanden van BOCKX en kijk in het lookbook. Laat je oog vallen op de mooiste: en dan weet je ineens: die is het! Twijfel dan niet; dát is voor jou de goede keuze.

kralen armband natuursteen

Kralen? Not just beads!

26 juni 2020

Echt niet: de kralen in de stoere heren armbanden van BOCKX zijn niet zó maar kralen. Het zijn Edelstenen – prachtige stenen die zeldzaam en duurzaam zijn. Ze worden vaak en al eeuwen lang verwerkt in sieraden en op siervoorwerpen. Vroeger werd onderscheid gemaakt tussen edelstenen en halfedelstenen. Alleen smaragd, diamant, robijn, safier mochten edelstenen genoemd worden. Dit onderscheid is inmiddels achterhaald en wordt niet meer gebruikt.

BOCKX gebruikt edelstenen voor haar kralen mannen armbanden. De karakteristieken van een edelsteen zijn schoonheid, zeldzaamheid en duurzaamheid. We lichten deze eigenschappen hieronder in het kort toe.

Schoonheid; de edelstenen waaruit je kan kiezen bij BOCKX zijn stuk voor stuk prachtige stenen met de mooiste kleuren en lichteffecten, glans, insluitingen, spikkels of aders.
Zeldzaamheid; hoe vaak en waar de edelstenen in de natuur voorkomen verschilt enorm per steen. Wanneer je voorkeur hebt voor een buitengewone steen, kijk dan eerst eens bij de Limited Editions.
Duurzaamheid; edelstenen zijn hard en gaan héél lang mee. De hardheid van de diverse stenen kan wel onderling verschillen. Daarom is de schaal van Mohs bedacht, waarin de hardheid wordt uitgedrukt op een schaal van 1 tot 10. Van de armbanden van BOCKX mag je verwachten dat ze hard zijn en zeker tegen menig stootje kunnen!

Edelstenen kun je in allerlei vormen slijpen. BOCKX slijpt de stenen in ronde kralen van 8 en 10 mm en jij kunt zelf kiezen wat beter bij jou past. Je wilt natuurlijk ook je edelstenen mooi houden; voor tips voor het onderhoud verwijzen we je graag naar de pagina onderhoud. Het zijn tenslotte not just beads! Jouw kralen armband is geregen van pure edelstenen.

mannen armband kralen

De logokraal: wil je hem mat of glanzend?

19 juni 2020

Bij BOCKX heb jij de keuze of je de zilveren logokraal geborsteld mat of hoogglans wilt. Wat is het verschil? Dat leggen we je hieronder graag uit.

De logokraal wordt van 925 Sterling zilver gemaakt. Dit is zo’n beetje het hoogst mogelijke gehalte wat verwerkt wordt in zilveren sieraden. Als je daar meer over wilt weten, lees dan ons blog van 5 juni, dan kun lezen wat dat precies is.

999 is zuiver zilver, maar is te zacht om kralen van te maken. Daarom krijg je bij ons een mannen armband met 925 zilver. Na het gieten en drogen van de logokraal wordt deze verder bewerkt. Hij wordt óf geborsteld, wat een mat resultaat geeft, of gepolijst, waardoor de hoogglans uitstraling ontstaat. Daarna krijgt je een duurzame laag zodat hij goed beschermd is.

Wat is mooier? Tja over smaak valt niet te twisten.
Waarmee wil je de armband combineren? Heb je nog andere zilveren mannenarmbanden of sieraden? In welke stijl heb je die gekozen: mat of glanzend? Maak daar dan een mooie combinatie mee.

En vergeet niet: zilver blijft een kwetsbaar edelmetaal. In de loop der jaren krijg je daar krasjes op. Dat is niet te vermijden. Maar wij bij BOCKX vinden de edelstenen armbanden dan alleen maar mooier worden!!

zilver zwart mannenarmband

Help - mijn zilveren kraal wordt zwart!

12 juni 2020

Als je een zilveren sieraad of voorwerp hebt, dan weet je het: zilver wordt zwart. Hoe kan dat en wat moet je doen?! Geen nood, het is prima op te lossen. Denk niet dat je geen goed zilver in handen hebt, twijfel niet, want het is een veel voorkomend proces.

Hoe kan dat?
Er zijn meerdere redenen dat zilver verkleurt. De meest voorkomende reden is oxidatie: je stelt je armband bloot aan lucht/zuurstof en dat veroorzaakt een natuurlijke reactie. Dus ook als je hem niet draagt kan hij verkleuren, omdat hij in aanraking komt met zuurstof. Dat is niet erg, hieronder lees je hoe je hem weer mooi krijgt.

De verkleuring is soms ook bruinig. Meestal is de oorzaak dan het contact met je huid. De zuurgraad van ieder mens is verschillend en de mate waarin we transpireren ook. De snelheid waarin de sterling zilveren logokraal verkleurt dus ook.

Maar er zijn nog meer oorzaken, waar je in meer of mindere mate invloed op hebt. We noemen een aantal oorzaken: het klimaat waarin je leeft, het luchtvochtigheidspercentage, de samenstelling van het water in jouw omgeving, de chemicalieën waarmee je in aanraking komt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de aftershave of cremes die je gebruikt, de zeep waarmee je je handen wast….

Wij raden daarom aan om je stoere armband even af te leggen tijdens het sporten, douchen en slapen.

Wat moet je doen?

Je krijgt van ons bij de aanschaf van jouw armband een zilverpoetsdoekje. Daarmee verwijder je de gekleurde aanslag in een mum van tijd. Dit doekje reinigt, beschermt en geeft langdurige glans. Even wrijven en je kralen armband is weer mooi zilver!

exclusieve heren armband zilver

925 Sterling zilver - wat is dat?

5 juni 2020

Zilver is een prachtig materiaal om sieraden mee te maken. Het is tijdloos en het geeft de stoere armbanden van BOCKX een chique en krachtige uitstraling. Wij hebben gekozen voor 925 Sterling zilver; wil je meer weten? Lees hieronder verder, dan leggen we je graag uit wat dat is.

Zilver is een edelmetaal, dat wist je waarschijnlijk al. In zijn pure hoedanigheid heeft zilver het gehalte 999 en dat is te zacht om te verwerken in kralen. Er wordt om die reden een ander metaal toegevoegd. Het wordt dus een mix of, om in professionele bewoordingen te zeggen: een legering.

Nu zijn er verschillende legeringen in omloop en om hier een duidelijke standaard in te creëren zijn er keurmerken bedacht. Deze keurmerken worden bepaald door het gehalte zilver in de legering.

Het keurmerk 925 betekent: 92,5% van de mix bestaat uit zilver. 925 wordt ‘het eerste gehalte’ genoemd. De daaropvolgende is 835. Dit ‘tweede gehalte’ bevat 83,5 % zilver. Het derde gehalte is 800 en heeft 80% zilver. Kortom, hoe hoger het getal, hoe hoger het percentage zilver, en des te meer waard is het zilver. Echt zilver heeft dit keurmerk en heeft ook een stempel van dit keurmerk, of van een keurteken behorende bij die keurmerk. Zo kun jij precies zien of je met echt zilver te maken hebt, en met welke kwaliteit!

Terugkomend op je vraag: 925 Sterling zilver bestaat uit 92,5% zilver en 7,5% koper.

BOCKX gebruikt 925 Sterling zilver voor haar logokralen, omdat het een mooi wit-zilver is, aangezien het hard genoeg is om in sieraden te verwerken en ook om de reden dat het nog zacht genoeg is om ons logo in te branden. Kijk eens heel goed naar de logokraal? Dan zie je het 925 keurmerk. Zo weet jij dat het echt waardevol zilver is.

Zilver wordt ook steeds meer waard. En dat is precies de meerwaarde die wij wilden toevoegen aan onze exclusieve heren armbanden. Zo is het een mooi persoonlijk geschenk. Voor jouzelf of voor iemand die jou dierbaar is. Voor nu. Of om later door te geven.

mannen met armband

Ben jij de doelgroep van BOCKX?

28 mei 2020

Laten we eens inzoomen op deze vraag: welke mannen dragen de armbanden van BOCKX?

Basically: de mannen die geven om hun uiterlijk. Die het leuk vinden om nét ietsje meer te doen dan alleen shirt aan, spijkerbroek aan. En verder, als je geeft om je uitstraling, en van mooie dingen houdt. Dan ben je een echte BOCKX drager.

We kunnen het ook iets meer nuanceren. Want we hebben zo veel soorten armbanden, dat er bij iedere stijl wel eentje past. Stoer. Basic. Geraffineerd. Stijlvol. Elegant. Wat past er bij jou? Je vrijetijds look. Je zakelijke look. Want zeg nou zelf: op je vrije dag loop je er toch anders bij dan wanneer je naar je werk gaat?

Dus kies een armband die jij mooi vindt. En de conclusie is dan: ja!! Die armband staat jou ook!

mannenarmband BOCKX

Waar komt de naam BOCKX vandaan?

22 mei 2020

Ten eerste. Het is de bok: de klimmer, de doorzetter, de moedige, de onverschrokkende. Leider -ook- van de hele dierenriem.

Ten tweede, maar niet minder belangrijk: het is de internationale begroeting van 2 vuisten tegen elkaar, bij een ontmoeting of bemoediging die 2 mensen uit respect elkaar geven. De fistbump. De boks.

De toevoeging X is om onze daadkracht te onderstrepen, om onze exclusieve heren armbanden de naam te geven die we zijn: BAM! BOCKX! We zijn trots op onze naam die garant staat voor eenvoud, kwaliteit en kracht.

Lees meer over wie wij zijn op https://bockx.nl/over-bockx-armbanden-voor-mannen/.

Pack van 3 mannen armbanden

Mannen een armband: wel of niet doen?

13 mei 2020

Sinds mensenheugenis dragen mannen al sieraden. In alle werelddelen, in alle volkeren en in alle geledingen. Dat heb je vast al eens gezien in een documentaire of gelezen in een tijdschrift. Reeds in de oertijd versierden mannen zich. In latere eeuwen ook de Romeinen, de Indianen, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Daarnaast waren en zijn er tal van redenen om een sieraad te kiezen, en die motivaties ken jij ook wel. Juwelen werden vroeger als bewijs van welgesteldheid gedragen of als teken van overwinning. Het bereiken van een mijlpaal of levensfase, volwassenheid of huwelijk, een feest of een andere ceremonie.

Het is dus niks nieuws dat mannen armbanden dragen. En juist nu in 2020 is het weer een trend om armbanden te dragen. Ook in calvinistisch Nederland draagt de man steeds vaker een armband. En begrijp ons goed, met calvinistisch bedoelen we in dit verband: de ingetogen, sobere en tikje zuinige mens. Maar de hedendaagse Nederlandse man hecht juist waarde aan kwaliteit en duurzaamheid. En zoekt naar individualiteit en het onderstrepen van de eigen uitstraling.

Zo zie je: er zijn veel manieren en stijlen om een armband te dragen. Heb het lef, durf en maak jouw eigen stijl. Doe het met aandacht en zorg dat de rest van je outfit er ook verzorgd uitziet, en dan zul je zien: dat staat jou goed, een armband.

mannen armband en horloge

De vraag is dus: hoe draag je je armband?

6 mei 2020

Hoe draag je hem?
Draag je hem solo of als aanvulling op een reeks andere banden? Of naast een mooi horloge? Eigenlijk kan alles. Beide polsen volhangen wordt in Nederland al snel als te veel van het goede beschouwd. Dus houd het beperkt tot een max van 4. Bijvoorbeeld: links je horloge, rechts 3 armbanden bij elkaar. Combineer je kralen armband eens met een leren armband of met zilveren banden: prachtig! Maak je eigen combi en maak je eigen statement.

Waar draag je hem?
Dat is de makkelijkste vraag: direct na de knobbel van je pols.
En vervolgens: links of rechts van je horloge? Dat maakt niet uit, is een kwestie van smaak. En dat hangt ook af van je kleding: draag je die dag een overhemd tot op de pols, of met opgerolde mouw? Bij BOCKX vinden we links van het horloge mooi. Wat vind jij?

Kijk voor meer inspiratie over je stoeren herenarmband eens in ons lookbook.

twijfel over mannenarmband

Doubts?

28 april 2020

Hey you! How can we convince you?

It feels a bit overdone to say your life will change after buying and wearing BOCKX bracelets. Like: you will feel great! Reborn! Another man, more competent, more successful if you wear a BOCKX!

But when it comes to men’s’ fashion, it can be sometimes hard to express yourself in why you should choose a BOCKX Bracelet. We mean, on the surface it does feel like an over-exaggeration to say “hey dude, this is life-changing stuff!!”.

But follow us, let’s delve a little deeper here. What’s your motivation to wear your bracelets? …

Speaking for myself, if I was a man wearing a bracelet, it would need to be a statement. It would need to say something about me. And if it says something about me, I’d probably want it to be manly, tough, robust, good looking, maybe even make people curious.

And I’d also want to have something that not everybody else has. It should be unique because I want to be unique. I don’t want to be the same as everyone else. Who does? In some way we all want to feel special, right?

Why would my bracelet need to have all these properties? Because that’s what I aspire to. That’s how I want people to perceive me. And because I believe that, when I’d wear it, it would be true. I’d feel more manly, and in turn, I’d feel more confident. And if I’m more confident, it’s not such a stretch to think I might be more successful too.

Because when I’m confident I make different decisions than when I feel unsure. And people sense that too. If you feel confident and great about yourself, people are more likely to react positively to you, both socially and in business.

Ultimately, no matter what we buy, we’re looking for a transformation. We’re looking to upgrade our status in some way. We want to feel better about ourselves.

So, to summarise:

  • You will be noticed.
  • You will stand out from the crowd.
  • And you will feel confident, manly, and look great.