De hardheid van de edelstenen.

De exclusieve armbanden van BOCKX worden gemaakt van edelstenen. Edelstenen zijn zeldzame gesteenten van prachtige schoonheid en duurzaamheid. Scroll naar beneden en lees ons artikel “niet zo maar kralen” over edelstenen.

Waar we jou vandaag over willen vertellen is de hardheid van deze edelstenen. Edelstenen zijn hard. De ene is harder dan de andere. Dat wordt bepaald door verschillende soorten van tests. De eenvoudigste test is krassen met de ene steen op de andere. Welke steen kan de andere een kras geven? Degene die kan krassen is dus harder.

De hardheid van edelstenen wordt uitgedrukt op de schaal van Mohs. Deze schaal heeft de waardes 1 t/m 10. Hoe hoger de score, hoe harder de steen. Diamant is de hardste steen en heeft de waarde 10. Met een diamant kun je dus iedere andere steen bekrassen. Bij zachte stenen moet je bijvoorbeeld denken aan gips of kalk.

Alle edelstenen krijgen een hardheidswaarde. Voor jouw fun en informatie hebben we deze hardheid gemeld bij de armbanden. Is dat van belang voor jou? Het is in ieder geval interessant om te weten.

Wat daarnaast ook van belang is om te weten, is dat de stenen tegen een stootje kunnen. Je kunt ze met gemak iedere dag dragen. Jaar in, jaar uit. De armbanden zijn zo hard, duurzaam en gaan zó lang mee dat het een sieraad is dat je met trots aan jouw volgende generatie kunt overdragen.

Bad Bonobo

Reguliere prijs
€69,00
Sale prijs
€69,00
Reguliere prijs
€69,00
Product Prijs
translation missing: nl.general.accessibility.unit_price_separator 
Bekijk product

Meer nieuwsitems

Reviews uit Trustpilot