Niet zo maar kralen!

Echt niet: de kralen in de stoere heren armbanden van BOCKX zijn niet zó maar kralen. Het zijn Edelstenen – prachtige stenen die zeldzaam en duurzaam zijn. Ze worden vaak en al eeuwen lang verwerkt in sieraden en op siervoorwerpen. Vroeger werd onderscheid gemaakt tussen edelstenen en halfedelstenen. Alleen smaragd, diamant, robijn, saffier mochten edelstenen genoemd worden. Dit onderscheid is inmiddels achterhaald en wordt niet meer gebruikt.

BOCKX gebruikt edelstenen voor haar kralen armbanden. De karakteristieken van een edelsteen zijn schoonheid, zeldzaamheid en duurzaamheid. We lichten deze eigenschappen hieronder in het kort toe.

Schoonheid; de edelstenen waaruit je kan kiezen bij BOCKX zijn stuk voor stuk prachtige stenen met de mooiste kleuren en lichteffecten, glans, insluitingen, spikkels of aders.

Zeldzaamheid; hoe vaak en waar de edelstenen in de natuur voorkomen verschilt enorm per steen en bepaalt de zeldzaamheid. 

Duurzaamheid; edelstenen zijn hard en gaan héél lang mee. De hardheid van de diverse stenen kan wel onderling verschillen. Daarom is de schaal van Mohs bedacht, waarin de hardheid wordt uitgedrukt op een schaal van 1 tot 10. Van de armbanden van BOCKX mag je verwachten dat ze hard zijn en zeker tegen menig stootje kunnen!

Edelstenen kun je in allerlei vormen slijpen. BOCKX slijpt de stenen in ronde kralen van 8 en 10 mm en jij kunt zelf kiezen wat beter bij jou past. Je wilt natuurlijk ook je edelstenen mooi houden; voor tips voor het onderhoud verwijzen we je graag naar de pagina onderhoud. Het zijn tenslotte not just beads! Jouw kralen armband is geregen van pure edelstenen.

Bad Bonobo

Reguliere prijs
€69,00
Sale prijs
€69,00
Reguliere prijs
€69,00
Product Prijs
translation missing: nl.general.accessibility.unit_price_separator 
Bekijk product

Meer nieuwsitems

Reviews uit Trustpilot